Local access with ssl.

 
Post new topic   Reply to topic    Aprelium Forum Index -> General Questions
View previous topic :: View next topic  
Author Message
fhutt
-


Joined: 14 Jul 2019
Posts: 31

PostPosted: Fri Jul 26, 2019 7:22 am    Post subject: Local access with ssl. Reply with quote

I have configured Abyss X1 to redirect http://.. to https://.. and works fine for external access. I have a Let's Encrypt certificate that works. I also have the Abyss username and password configured and also works.

When I try to access locally on the Abyss installed computer I get a 403 error from Abyss with the following entries:
1) 127.0.0.1 I
2: http://127.0.0.1
3) https://127.0.0.1
4) http://localhost
5) https://localhost

Could someone help me sign in locally?
Back to top View user's profile Send private message
pkSML
-


Joined: 29 May 2006
Posts: 913
Location: Michigan, USA

PostPosted: Sat Jul 27, 2019 4:19 am    Post subject: Reply with quote

https://aprelium.com/forum/viewtopic.php?t=514659

Check URL rewriting. Did you put that rule in place that I told you about? If do, delete or disable it.

Also check anti-leeching settings. Turn that off too and see if it fixes the issue.
_________________
Stephen
Need a LitlURL?


http://CodeBin.yi.org
Back to top View user's profile Send private message Visit poster's website
fhutt
-


Joined: 14 Jul 2019
Posts: 31

PostPosted: Sat Jul 27, 2019 4:51 am    Post subject: Reply with quote

Both URL Rewriting and Anti-Leaching are empty. No settings are there.
I do have Enable Automatic Anti Hacking On. I did remove the selection but didn't do anything. So, now I have it enabled again.

EDIT: Under General/Host Names I have my host name (URL) entered.
Can it be that since the local entries do not comply with this setting, they are refused?
Back to top View user's profile Send private message
pkSML
-


Joined: 29 May 2006
Posts: 913
Location: Michigan, USA

PostPosted: Sun Jul 28, 2019 4:53 am    Post subject: Reply with quote

If you're using X1, that's very possible. You'd have to get that from Aprelium to be sure. I have X2 (the paid version) so I have a host called "Default Host" that picks up localhost requests.

Does the request that receives the 403 error get logged in your access log?
_________________
Stephen
Need a LitlURL?


http://CodeBin.yi.org
Back to top View user's profile Send private message Visit poster's website
fhutt
-


Joined: 14 Jul 2019
Posts: 31

PostPosted: Sun Jul 28, 2019 4:59 am    Post subject: Reply with quote

No, there is no access.log entry for any of thos entries.
Back to top View user's profile Send private message
admin
Site Admin


Joined: 03 Mar 2002
Posts: 970

PostPosted: Tue Jul 30, 2019 1:16 pm    Post subject: Reply with quote

fhutt wrote:
No, there is no access.log entry for any of thos entries.


You get error 403 because there is no host which host names table contains one of these names or because you have no default host (which acts as a catch-all names host.)
_________________
Follow @abyssws on Twitter
Subscribe to our newsletter
_________________
Forum Administrator
Aprelium - https://aprelium.com
Back to top View user's profile Send private message
fhutt
-


Joined: 14 Jul 2019
Posts: 31

PostPosted: Tue Jul 30, 2019 1:22 pm    Post subject: Reply with quote

I have one host name (My.URL) in the General/Host names. This is the host name registered with Acme and Let's Encrypt.

If I change this by adding the list or removing it the server fails to function.
Back to top View user's profile Send private message
admin
Site Admin


Joined: 03 Mar 2002
Posts: 970

PostPosted: Tue Jul 30, 2019 1:45 pm    Post subject: Reply with quote

fhutt wrote:
I have one host name (My.URL) in the General/Host names. This is the host name registered with Acme and Let's Encrypt.

If I change this by adding the list or removing it the server fails to function.


You cannot have Let's Encrypt issue a certificate for localhost or an IP address.

So you should instead use the workaround in https://aprelium.com/abyssws/articles/access-test.html involving adding my.url to the hosts table to allow local access with the full host name.
_________________
Follow @abyssws on Twitter
Subscribe to our newsletter
_________________
Forum Administrator
Aprelium - https://aprelium.com
Back to top View user's profile Send private message
fhutt
-


Joined: 14 Jul 2019
Posts: 31

PostPosted: Tue Jul 30, 2019 11:19 pm    Post subject: Reply with quote

I have seen that link before and now tried it and works.
However, since my router allows that looping I can see the server working using my URL as anyone from an external source would. This is probably a better test than hosts file redirection to localhost.

The fact that I now cannot obtain local access to the server, therefore is not really a problem. I wanted to make sure that it was not something I did to prevent it working but appears to be normal server behaviour.

I am OK with it now.
Thank you
Back to top View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Aprelium Forum Index -> General Questions All times are GMT + 1 Hour
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB phpBB Group