Awstats - cant get it working

 
Post new topic   Reply to topic    Aprelium Forum Index -> Perl
View previous topic :: View next topic  
Author Message
jwwd
-


Joined: 04 Sep 2008
Posts: 22
Location: Silkeborg, Denmark

PostPosted: Sun Sep 21, 2008 6:53 pm    Post subject: Awstats - cant get it working Reply with quote

Hi
I just installed perl on my webserver together with awstats.

I followed this tutorial: http://www.aprelium.com/forum/viewtopic.php?t=14517

But it dosent seem to work - here is a link to my awstats:

www.familien-jessen.eu/awstats

Anyone can see whath might be the problem?

Best regards,

Henrik
Back to top View user's profile Send private message Send e-mail
TRUSTAbyss
-


Joined: 29 Oct 2003
Posts: 3714
Location: USA, GA

PostPosted: Sun Sep 21, 2008 9:45 pm    Post subject: Reply with quote

You need to install Perl:
http://www.aprelium.com/abyssws/perl.html

Note: Don't forget to add "awstats.pl" to the Index Files list.
_________________
Computer Programmer & Networking Specialist

Back to top View user's profile Send private message Visit poster's website MSN Messenger
jwwd
-


Joined: 04 Sep 2008
Posts: 22
Location: Silkeborg, Denmark

PostPosted: Mon Sep 22, 2008 5:40 am    Post subject: Reply with quote

Hi

Thanks for your quick reply.

I have already installed Perl

I have added index.pl+awstats.pl to the index files.

I have also added Perl to "Scripting parameters";

Ticked "Enable Scripts Executions
Interpreters: CGI/ISAPI - C:\Perl\bin\perl.exe
Script paths: /*.cgi

Have I missed anything?

Best regards,

Henrik
Back to top View user's profile Send private message Send e-mail
TRUSTAbyss
-


Joined: 29 Oct 2003
Posts: 3714
Location: USA, GA

PostPosted: Mon Sep 22, 2008 7:58 pm    Post subject: Reply with quote

Nope, it should be working now. Are you sure you configured the correct Host? Can you show us a screenshot of your settings?
_________________
Computer Programmer & Networking Specialist

Back to top View user's profile Send private message Visit poster's website MSN Messenger
jwwd
-


Joined: 04 Sep 2008
Posts: 22
Location: Silkeborg, Denmark

PostPosted: Mon Sep 22, 2008 9:19 pm    Post subject: Reply with quote

Hi again

Here is some screen shots of my settings in Abyss:

[img]www.familien-jessen.eu/test/abyss1.png[/img]
[img]www.familien-jessen.eu/test/abyss2.png[/img]
[img]www.familien-jessen.eu/test/abyss3.png[/img]

Here is a link to my awstats conf file (renamed to .txt)

www.familien-jessen.eu/test/awstats.www.familien-jessen.eu.conf.txt

Hope you can see what might be wrong.

Thank you very much for your help.

Best regards,

Henrik
_________________
Back to top View user's profile Send private message Send e-mail
TRUSTAbyss
-


Joined: 29 Oct 2003
Posts: 3714
Location: USA, GA

PostPosted: Tue Sep 23, 2008 12:19 am    Post subject: Reply with quote

You forgot to add "pl" to the Associated Extensions. Also make sure it's in the Scripts paths after adding it.
_________________
Computer Programmer & Networking Specialist

Back to top View user's profile Send private message Visit poster's website MSN Messenger
jwwd
-


Joined: 04 Sep 2008
Posts: 22
Location: Silkeborg, Denmark

PostPosted: Tue Sep 23, 2008 6:04 am    Post subject: Reply with quote

Hi again

That did the trick! Now I can access AWStats (www.familien-jessen.eu/awstats/)

Now I just need to get awstats working, but unfortunately it says this when I hit "Update now" (in Danish "Opdater nu") in my browser:
Error: Couldn't open server log file "C:/Abyss Web Server/log/access.log" : No such file or directory
I checked, that both the correct directory and access.log are avaliable.

I have also tried updating thru a DOS command line (perl awstats.pl -config=mysite -update):
Create/Update database for config "./awstats.www.familien-jessen.eu.conf by AWStats version 6.8 (build 1.910)
From data in logfile "C:/Abyss Web Server/log/access.log"...
Error: Couldnīt open server log file "C:/Abyss Web Server/log/access.log": No such file or directory
Setup ('./awstats/www.familien-jessen.eu.conf' file, web server or permissions) may be wrong.
Check config file, permissionsand AWStats documentation (in īdocsī directory)


I have looked thru the AWStats documentation - but canīt figure out what is wrong.

I run my Abyss Web Server on a Win XP Home SP2 Laptop.

Thank you very much for your help - its highly appreciated.

Best regards,

Henrik

Ps. I have tried adding a signature with a picture to my profile - how can I get that working?
_________________
Back to top View user's profile Send private message Send e-mail
jwwd
-


Joined: 04 Sep 2008
Posts: 22
Location: Silkeborg, Denmark

PostPosted: Tue Sep 23, 2008 8:56 am    Post subject: Reply with quote

Hi again

Topic solved!

I changed the logfile in the conf file from:

LogFile="C:/Abyss Web Server/log/access.log"
to
LogFile="../../log/access.log"

Thank you very much for all your help.

Best regards,

Henrik
_________________
Back to top View user's profile Send private message Send e-mail
TRUSTAbyss
-


Joined: 29 Oct 2003
Posts: 3714
Location: USA, GA

PostPosted: Tue Sep 23, 2008 3:02 pm    Post subject: Reply with quote

I'm glad you got it working. If you need any other help, we're always here to provide you with it. ;-)

BBCode:

[url=URLToPicture][img]URLToImage[/img][/url]
_________________
Computer Programmer & Networking Specialist

Back to top View user's profile Send private message Visit poster's website MSN Messenger
jwwd
-


Joined: 04 Sep 2008
Posts: 22
Location: Silkeborg, Denmark

PostPosted: Tue Sep 23, 2008 4:49 pm    Post subject: Reply with quote

Hi

Thank you very much.

I see there are a lot of interesting topic in the forum - I will certainly have a look at them.

Best regards,

Henrik
_________________
Back to top View user's profile Send private message Send e-mail
TRUSTAbyss
-


Joined: 29 Oct 2003
Posts: 3714
Location: USA, GA

PostPosted: Tue Sep 23, 2008 7:01 pm    Post subject: Reply with quote

I noticed that you forgot to include http:// in your URLs. The signature won't work without the full URL.
_________________
Computer Programmer & Networking Specialist

Back to top View user's profile Send private message Visit poster's website MSN Messenger
jwwd
-


Joined: 04 Sep 2008
Posts: 22
Location: Silkeborg, Denmark

PostPosted: Tue Sep 23, 2008 7:10 pm    Post subject: Reply with quote

Hi again

Thanks for your PM.

I added http:// to the URLīs - but its still not working.

Best regards,

Henrik
_________________
Back to top View user's profile Send private message Send e-mail
TRUSTAbyss
-


Joined: 29 Oct 2003
Posts: 3714
Location: USA, GA

PostPosted: Tue Sep 23, 2008 7:13 pm    Post subject: Reply with quote

That's awkward. This is how my signature is set up.

(Replace spaces)
[ url=http://www.abyssunderground.co.uk ][ img ]http://www.trustabyss.com/images/main/underground.png[ /img ][ /url ]
_________________
Computer Programmer & Networking Specialist

Back to top View user's profile Send private message Visit poster's website MSN Messenger
jwwd
-


Joined: 04 Sep 2008
Posts: 22
Location: Silkeborg, Denmark

PostPosted: Tue Sep 23, 2008 7:25 pm    Post subject: Reply with quote

Hi again

Thats strange - maybe its because my image is created by a php script?

Here is mine:

[ url=http://www.silkeborg-vejret.dk/english/ ][ img ]http://www.silkeborg-vejret.dk/english/wxsticker/sticker.php?type=banner_big[ /img ][ /url ]

If you call this in a browser the image appears just fine:

http://www.silkeborg-vejret.dk/english/wxsticker/sticker.php?type=banner_big

Best regards,

Henrik
_________________
Back to top View user's profile Send private message Send e-mail
TRUSTAbyss
-


Joined: 29 Oct 2003
Posts: 3714
Location: USA, GA

PostPosted: Tue Sep 23, 2008 7:37 pm    Post subject: Reply with quote

Try using an image that's not from a PHP script and see if that works. If it works, you may need URL Rewriting to create a dynamic image.
_________________
Computer Programmer & Networking Specialist

Back to top View user's profile Send private message Visit poster's website MSN Messenger
jwwd
-


Joined: 04 Sep 2008
Posts: 22
Location: Silkeborg, Denmark

PostPosted: Tue Sep 23, 2008 7:46 pm    Post subject: Reply with quote

Hi again

Ok - changed the URL to the image and now its working. But without my weather data, which are created by the php script.

Have to think of another way to do it.

Best regards,

Henrik
_________________
Back to top View user's profile Send private message Send e-mail
AbyssUnderground
-


Joined: 31 Dec 2004
Posts: 3855

PostPosted: Wed Sep 24, 2008 1:00 pm    Post subject: Reply with quote

jwwd wrote:
Hi again

Ok - changed the URL to the image and now its working. But without my weather data, which are created by the php script.

Have to think of another way to do it.

Best regards,

Henrik


You should use an alias, like .jpeg (like I do) to make dynamic php images. Forums don't let you use php files as images as a security precaution. In the abyss console you can use an alias to a php file in the alias configuration to an image file such as signature.jpeg. This will force the forum to use it. You can also use the same method but using a php interpreter file ending instead of alias's.
_________________
Andy (AbyssUnderground) (previously The Inquisitor)
www.abyssunderground.co.uk
Back to top View user's profile Send private message Visit poster's website
jwwd
-


Joined: 04 Sep 2008
Posts: 22
Location: Silkeborg, Denmark

PostPosted: Wed Sep 24, 2008 1:14 pm    Post subject: Reply with quote

Hi

Thanks for your reply.

Im not sure where and how to make an alias to make dynamic php images.

I have tried adding signature.png into the "alias" menu in the Abyss console.

Best regards,

Henrik
_________________
Back to top View user's profile Send private message Send e-mail
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Aprelium Forum Index -> Perl All times are GMT + 1 Hour
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB phpBB Group