Updated Abyss, now won't run .php

 
Post new topic   Reply to topic    Aprelium Forum Index -> PHP
View previous topic :: View next topic  
Author Message
elaurvick
-


Joined: 14 Oct 2004
Posts: 18
Location: Pacific Beach, CA

PostPosted: Fri Feb 29, 2008 12:19 am    Post subject: Updated Abyss, now won't run .php Reply with quote

I've been running Abyss for over two years with my .php programs with no problems. I'm only running one site on my computer.

I decided it was time to get the new version. After downloading it, I added Application/ php with extension .php in the Mimes screen.

BUT . . . when I try to bring it up, instead of running the script it shows the source code in a separate window.

What else do I need to do? Please help. I can't work on the site until I get this fixed.
Back to top View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
elaurvick
-


Joined: 14 Oct 2004
Posts: 18
Location: Pacific Beach, CA

PostPosted: Fri Feb 29, 2008 12:44 am    Post subject: Never Mind Reply with quote

DUH! I forgot debugging Rule One . . . if something doesn't work, turn it off and on again.

I did restart the server, don't know why that didn't work. Then I decided to turn off my computer and take a walk. When I turned it back on, everything was working fine.

Maybe you can delete this post rather than taking up space with it.
Back to top View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
pkSML
-


Joined: 29 May 2006
Posts: 881
Location: Michigan, USA

PostPosted: Fri Feb 29, 2008 12:45 am    Post subject: Reply with quote

It must have been awhile for you since you last tweaked Abyss. :)

Here are the links to the tutorials for setting up PHP with Abyss.

PHP5: http://www.aprelium.com/abyssws/php5win.html
PHP: http://www.aprelium.com/abyssws/php.html

BTW, you can add your Abyss-powered site to http://abyss-websites.com
Add your site
_________________
Stephen
Need a LitlURL?


http://CodeBin.yi.org
Back to top View user's profile Send private message Visit poster's website
elaurvick
-


Joined: 14 Oct 2004
Posts: 18
Location: Pacific Beach, CA

PostPosted: Fri Feb 29, 2008 1:17 am    Post subject: Reply with quote

Yes, it has been a long time (actually 2004, longer than I thought). I don't remember doing a thing since I first got everything installed and running. This is very stable software.

After I got .php running and recovered from my panic attack, I went to the console again. I want to see if I can get a Perl script to run. When I went into Mime types, my php entry was gone. But php is running fine. I went through the list twice, and I cannot find it. I'm totally confused. According to my notes from three years ago, all applications have to be in this list. Javascript and HTML were already there. I don't know why php is working!

Thanks for the references. I now have the Hosts table (which is the reason I ran the upgrade), but I get a message that I can only add Perl on the professional version of Abyss. I'll have to wait until my budget looks a little healthier.
Back to top View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
rrinc
-


Joined: 24 Feb 2006
Posts: 725
Location: Arkansas, USA

PostPosted: Fri Feb 29, 2008 1:33 am    Post subject: Reply with quote

You should be able to use Perl with Abyss X1. Whats the message you get?
_________________
-Blake | New Server :D
SaveTheInternet
Soy hispanohablante. Puedes contactarme por mensajes privados.
Back to top View user's profile Send private message Visit poster's website Yahoo Messenger MSN Messenger
pkSML
-


Joined: 29 May 2006
Posts: 881
Location: Michigan, USA

PostPosted: Fri Feb 29, 2008 2:39 am    Post subject: Reply with quote

Perl runs on X1.

See this page: http://www.aprelium.com/support/
Specifically this link: http://www.aprelium.com/abyssws/perl.html
_________________
Stephen
Need a LitlURL?


http://CodeBin.yi.org
Back to top View user's profile Send private message Visit poster's website
elaurvick
-


Joined: 14 Oct 2004
Posts: 18
Location: Pacific Beach, CA

PostPosted: Fri Feb 29, 2008 3:40 am    Post subject: Reply with quote

I clicked "Add" on the "Host" panel and got this:

The requested feature is not available in this version of Abyss Web Server.
You are now using Abyss Web Server X1 which is the free personal edition of Abyss Web Server. The feature you have requested is only available in the professional edition Abyss Web Server X2.

Abyss Web Server X2 extends the powerful capabilities of this software and adds advanced features such as virtual hosting (support for two or more hosts) and fine bandwidth control.

Click here for more information about the professional edition Abyss Web Server X2.
Back to top View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
rrinc
-


Joined: 24 Feb 2006
Posts: 725
Location: Arkansas, USA

PostPosted: Fri Feb 29, 2008 5:10 am    Post subject: Reply with quote

Thats the host table. You can only have one host in Abyss X1. What you should be looking at is the Scripting Parameters. Click configure next to your existing host then scripting parameters and follow the tutorial for setting it up.
_________________
-Blake | New Server :D
SaveTheInternet
Soy hispanohablante. Puedes contactarme por mensajes privados.
Back to top View user's profile Send private message Visit poster's website Yahoo Messenger MSN Messenger
elaurvick
-


Joined: 14 Oct 2004
Posts: 18
Location: Pacific Beach, CA

PostPosted: Fri Feb 29, 2008 7:19 pm    Post subject: Reply with quote

DUH again!

I found it, Thanks!
Back to top View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Aprelium Forum Index -> PHP All times are GMT + 1 Hour
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB phpBB Group