Alright, im sure you have seen this a thousand times but...

 
Post new topic   Reply to topic    Aprelium Forum Index -> Networking Issues
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Kell
-


Joined: 25 Aug 2007
Posts: 16

PostPosted: Sat Aug 25, 2007 10:29 am    Post subject: Alright, im sure you have seen this a thousand times but... Reply with quote

Well, today i found this software, good old google, and installed it. Thought i had it running, and even get myself a domain name from no-ip. Been working on it for several hours.

Anyway, nobody else seems able to connect to my page, i fight with my router for a bit, and when i think i finaly have it working, i am told the server is getting a listening error.

I think my problem might be simple, im connecting to my router wirelessly. But since i have yet to see in caps someware 'YOU CANNOT HOST OVER A WIRELESS NETWORK, GIVE UP' anyware, iv kept up hope, all the time wondering if it was such a no brainer nobody had even bothered to say it...

Im running threw a wireless router on a ADSL connection, i have ports 80 and 443 open as portforwarding told me to open them, and its not goin threw... Help?
_________________
Back to top View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
Moxxnixx
-


Joined: 21 Jun 2003
Posts: 1226
Location: Florida

PostPosted: Sat Aug 25, 2007 11:00 am    Post subject: Re: Alright, im sure you have seen this a thousand times but Reply with quote

Kell, welcome to the forums.
Kell wrote:
i am told the server is getting a listening error.

A listening error means that another program is trying to use port 80. Check your Task Manager to make sure
there are exactly 2 instances of abyssws.exe running. If there are, use an app, such as CurrPorts, to see if
another program is using port 80.

Also, temporarily disable your firewall and antivirus to see if they are the culprits.
Back to top View user's profile Send private message Visit poster's website
Kell
-


Joined: 25 Aug 2007
Posts: 16

PostPosted: Sat Aug 25, 2007 11:09 am    Post subject: Reply with quote

Thanks for the help, you managed to get rid of the listening problem for me :)

http://kell.zapto.org/
(if you get something asking for a password, let me know, it means its working!)

thats the url i have set to link to my site, i can connect to it, and so can proxys i use, but nobody else seems able to... I turned off my firewall and anti virus when problems started, i guess its my router.
_________________
Back to top View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
Moxxnixx
-


Joined: 21 Jun 2003
Posts: 1226
Location: Florida

PostPosted: Sat Aug 25, 2007 11:21 am    Post subject: Reply with quote

No. I'm getting a timeout when I use your zapto and IP address.
So that means your no-ip configuration is not the problem.

Are you sure your portforwarding is set up correctly? What is your router make/model?
Back to top View user's profile Send private message Visit poster's website
Kell
-


Joined: 25 Aug 2007
Posts: 16

PostPosted: Sat Aug 25, 2007 11:28 am    Post subject: Reply with quote

Its a 2wire 2700HG-E.

Iv done port forwarding for many things in the past, none of them (other than winmx, it just hates me) have given me half this much trouble.
_________________
Back to top View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
Moxxnixx
-


Joined: 21 Jun 2003
Posts: 1226
Location: Florida

PostPosted: Sat Aug 25, 2007 11:41 am    Post subject: Reply with quote

Just to be sure, check your portforwarding setup by going to...
http://www.portforward.com/english/routers/port_forwarding/2wire/2700HG-E/HTTP.htm
Back to top View user's profile Send private message Visit poster's website
Kell
-


Joined: 25 Aug 2007
Posts: 16

PostPosted: Sat Aug 25, 2007 11:44 am    Post subject: Reply with quote

yep. checked it, it was done right, then to make sure i undid it and redid it step by step... seemingly no change...

anything else that might be causing this?
_________________
Back to top View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
olly86
-


Joined: 25 Apr 2003
Posts: 993
Location: Wiltshire, UK

PostPosted: Sat Aug 25, 2007 11:52 am    Post subject: Reply with quote

It is possible that your ISP is blocking incoming access to port 80. Especially seeing as your computer appears to be responding to the ping command, at IP 154.5.137.*. You could try running your server on a different port, such as 8000.
_________________
Olly
Back to top View user's profile Send private message
Kell
-


Joined: 25 Aug 2007
Posts: 16

PostPosted: Sat Aug 25, 2007 11:54 am    Post subject: Reply with quote

Alright, well, its 4 am and its never a good idea to work on compters when your falling asleep... so ill try that in the morning.

Thanks for all the help!
_________________
Back to top View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
pkSML
-


Joined: 29 May 2006
Posts: 873
Location: Michigan, USA

PostPosted: Sat Aug 25, 2007 2:59 pm    Post subject: Reply with quote

It's working now!
I got the password prompt.
Yah, it's on port 8000.
_________________
Stephen
Need a LitlURL?


http://CodeBin.yi.org
Back to top View user's profile Send private message Visit poster's website
olly86
-


Joined: 25 Apr 2003
Posts: 993
Location: Wiltshire, UK

PostPosted: Sat Aug 25, 2007 3:35 pm    Post subject: Reply with quote

It responds on port 80 for me now, but not 8000. The DNS data may have taken time to propagate through the DNS servers.
_________________
Olly
Back to top View user's profile Send private message
Moxxnixx
-


Joined: 21 Jun 2003
Posts: 1226
Location: Florida

PostPosted: Sat Aug 25, 2007 3:49 pm    Post subject: Reply with quote

Doh! I didn't even think about that. 8O
The OT even says that it is a new domain.

Well, Kell... Have fun with your new server.
If you have any other questions, don't hesitate to ask.
Back to top View user's profile Send private message Visit poster's website
Kell
-


Joined: 25 Aug 2007
Posts: 16

PostPosted: Sat Aug 25, 2007 4:01 pm    Post subject: Reply with quote

Ya, it was the darn DNS the whole time, said 5 mins... ment 5 hours!

anyway guys, now that everyone BUT me can connect (Yes, for some reson people can get in threw that url, but i have to use the ip... not a problem really.) im working on the page there... anyone know if this system suports durpal and if so, is it hard to set up? looked like a handy system to me.
_________________
Back to top View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
AbyssUnderground
-


Joined: 31 Dec 2004
Posts: 3855

PostPosted: Sat Aug 25, 2007 4:16 pm    Post subject: Reply with quote

Drupal will work fine providing you have compatible versions of PHP and MySQL.
_________________
Andy (AbyssUnderground) (previously The Inquisitor)
www.abyssunderground.co.uk
Back to top View user's profile Send private message Visit poster's website
Kell
-


Joined: 25 Aug 2007
Posts: 16

PostPosted: Sat Aug 25, 2007 4:23 pm    Post subject: Reply with quote

PhP, not hard... but i have bad, bad luck trying to use mysql... ill look into it in a few days, for now, all i need is html anyway.

And, last thing i will noobishly ask for, anyone know a good play to get some sourse code from forums?
_________________
Back to top View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
AbyssUnderground
-


Joined: 31 Dec 2004
Posts: 3855

PostPosted: Sat Aug 25, 2007 4:24 pm    Post subject: Reply with quote

Go to www.abyssunderground.co.uk and follow the tutorials there. They work perfectly for anyone who has tried them (and followed them word for word).
_________________
Andy (AbyssUnderground) (previously The Inquisitor)
www.abyssunderground.co.uk
Back to top View user's profile Send private message Visit poster's website
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Aprelium Forum Index -> Networking Issues All times are GMT + 1 Hour
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB phpBB Group