Abyss Web Server 2.16 adds HTTP/2 support

 
Post new topic   Reply to topic    Aprelium Forum Index -> Announcements
View previous topic :: View next topic  
Author Message
admin
Site Admin


Joined: 03 Mar 2002
Posts: 1160

PostPosted: Tue Sep 14, 2021 9:53 am    Post subject: Abyss Web Server 2.16 adds HTTP/2 support Reply with quote

Dear all,

We're very happy today to announce the immediate availability of a new major milestone in Abyss Web Server's history: Version 2.16 has been released and adds HTTP/2 support.

For more information about the HTTP/2 protocol and how it can improve service speed, please have a look on https://aprelium.com/abyssws/articles/what-is-http2.html .

Version 2.16 on macOS introduces also Apple silicon support: it will run natively on modern ARM-based Macs: https://support.apple.com/en-us/HT211814 .

Many thanks to all the users and customers who helped Beta test the new version.

For more information about the new version and for download instructions, please visit https://aprelium.com/news/abws2-16.html .
_________________
Follow @abyssws on Twitter
Subscribe to our newsletter
_________________
Forum Administrator
Aprelium - https://aprelium.com
Back to top View user's profile Send private message
tfh
-


Joined: 03 May 2020
Posts: 55
Location: Netherlands

PostPosted: Tue Sep 14, 2021 7:37 pm    Post subject: Reply with quote

Upgraded and it works fine. Also the Cache Expire bug is fixed now. Thanks!
_________________
https://www.arnauddeklerk.com
https://www.file-hunter.com
Back to top View user's profile Send private message Visit poster's website
tfh
-


Joined: 03 May 2020
Posts: 55
Location: Netherlands

PostPosted: Tue Sep 14, 2021 8:18 pm    Post subject: Reply with quote

After some 40 minutes all websites went down and when trying to visit any of my sites Chrome gave me a notice that the server responed with an invalid SSL response.
I rebooted the server and all seems fine now. I will keep an eye on it for the rest of the evening.
_________________
https://www.arnauddeklerk.com
https://www.file-hunter.com
Back to top View user's profile Send private message Visit poster's website
admin
Site Admin


Joined: 03 Mar 2002
Posts: 1160

PostPosted: Tue Sep 14, 2021 9:28 pm    Post subject: Reply with quote

tfh,

Please let us know if this occurs again.

By the way, were there at that time a new ACME certificate that was being installed?

Is there a certificate in the ACME Bot which issuance date/time corresponding to the date/time of the behavior you have noticed?
_________________
Follow @abyssws on Twitter
Subscribe to our newsletter
_________________
Forum Administrator
Aprelium - https://aprelium.com
Back to top View user's profile Send private message
tfh
-


Joined: 03 May 2020
Posts: 55
Location: Netherlands

PostPosted: Tue Sep 14, 2021 9:41 pm    Post subject: Reply with quote

admin wrote:
tfh,

Please let us know if this occurs again.

By the way, were there at that time a new ACME certificate that was being installed?

Is there a certificate in the ACME Bot which issuance date/time corresponding to the date/time of the behavior you have noticed?

All (sub)domains had a valid Acme certificate at that moment:
Code:
Order for konami.file-hunter.com (due by 15/Sep/2021:17:32:51 +0200)
The current certificate expires on 15/Oct/2021:17:32:51 +0200.
ACME order processing queued
Order for mp83.file-hunter.com (due by 16/Sep/2021:11:55:59 +0200)
The current certificate expires on 16/Oct/2021:11:55:59 +0200.
ACME order processing queued
Order for homebrew.file-hunter.com (due by 16/Sep/2021:16:02:02 +0200)
The current certificate expires on 16/Oct/2021:16:02:02 +0200.
ACME order processing queued
Order for hansotten.file-hunter.com (due by 17/Sep/2021:08:34:48 +0200)
The current certificate expires on 17/Oct/2021:08:34:48 +0200.
ACME order processing queued
Order for cx5m.file-hunter.com (due by 17/Sep/2021:10:58:32 +0200)
The current certificate expires on 17/Oct/2021:10:58:32 +0200.
ACME order processing queued
Order for www.file-hunter.com (due by 18/Sep/2021:09:34:51 +0200)
The current certificate expires on 18/Oct/2021:09:34:51 +0200.
ACME order processing queued
Order for file-hunter.com (due by 18/Sep/2021:09:39:29 +0200)
The current certificate expires on 18/Oct/2021:09:39:29 +0200.
ACME order processing queued
Order for arnauddeklerk.com (due by 18/Sep/2021:14:58:47 +0200)
The current certificate expires on 18/Oct/2021:14:58:47 +0200.
ACME order processing queued
Order for www.arnauddeklerk.com (due by 18/Sep/2021:14:58:55 +0200)
The current certificate expires on 18/Oct/2021:14:58:55 +0200.
ACME order processing queued
Order for app.file-hunter.com (due by 23/Sep/2021:12:32:33 +0200)
The current certificate expires on 23/Oct/2021:12:32:33 +0200.
ACME order processing queued
Order for mariekedeklerk.nl (due by 23/Sep/2021:13:07:16 +0200)
The current certificate expires on 23/Oct/2021:13:07:16 +0200.
ACME order processing queued
Order for www.mariekedeklerk.nl (due by 23/Sep/2021:13:09:03 +0200)
The current certificate expires on 23/Oct/2021:13:09:03 +0200.
ACME order processing queued
Order for taylorsgames.file-hunter.com (due by 02/Oct/2021:18:15:19 +0200)
The current certificate expires on 01/Nov/2021:18:15:19 +0200.
ACME order processing queued
Order for gr8net.file-hunter.com (due by 04/Oct/2021:18:21:07 +0200)
The current certificate expires on 03/Nov/2021:18:21:07 +0200.
ACME order processing queued
Order for download.file-hunter.com (due by 09/Nov/2021:08:16:16 +0200)
The current certificate expires on 09/Dec/2021:08:16:16 +0200.
ACME order processing queued
Order for test.file-hunter.com (due by 12/Nov/2021:16:46:04 +0200)
The current certificate expires on 12/Dec/2021:16:46:04 +0200.
ACME order processing queued
Order for phaze101.file-hunter.com (due by 12/Nov/2021:18:51:17 +0200)
The current certificate expires on 12/Dec/2021:18:51:17 +0200.
ACME order processing queued

_________________
https://www.arnauddeklerk.com
https://www.file-hunter.com
Back to top View user's profile Send private message Visit poster's website
pigeonburger
-


Joined: 17 Sep 2020
Posts: 21

PostPosted: Thu Sep 16, 2021 5:13 am    Post subject: Reply with quote

I upgraded my X2 setup - had no issues whatsoever which is good!

Since this is my first time upgrading X2, I'm not used to it, and the download page said I would have to enter my new product key, but it never prompted me to. Is that normal? I haven't noticed any issues, anyway.
_________________
Pigeonburger

Twitter: @pigeonburger
Website (hosted by Abyss X2): https://pigeonburger.xyz
Back to top View user's profile Send private message Visit poster's website
jxxaxxy
-


Joined: 11 Nov 2010
Posts: 35

PostPosted: Thu Sep 16, 2021 8:53 pm    Post subject: Reply with quote

I am having some weird behavior since the ugprade to 2.16.01 on Windows. Images and background images seem to load really slow. If I go back and the browser and go click on the link again to go to a phpbb forum page. It loads more of the banner and background each time.
Hopefully you can see an example going to www.pgsquad.com/pgforum/
I am also using google chrome as a browser.
Back to top View user's profile Send private message
admin
Site Admin


Joined: 03 Mar 2002
Posts: 1160

PostPosted: Thu Sep 16, 2021 9:44 pm    Post subject: Reply with quote

jxxaxxy wrote:
I am having some weird behavior since the ugprade to 2.16.01 on Windows. Images and background images seem to load really slow. If I go back and the browser and go click on the link again to go to a phpbb forum page. It loads more of the banner and background each time.
Hopefully you can see an example going to www.pgsquad.com/pgforum/
I am also using google chrome as a browser.


We suggest that you go to your customer zone (if you're an X2 customer) or download again Abyss Web Server X1 to get revision 2.16.0.2 which should fix the issue you have noticed.
_________________
Follow @abyssws on Twitter
Subscribe to our newsletter
_________________
Forum Administrator
Aprelium - https://aprelium.com
Back to top View user's profile Send private message
admin
Site Admin


Joined: 03 Mar 2002
Posts: 1160

PostPosted: Thu Sep 16, 2021 9:46 pm    Post subject: Reply with quote

pigeonburger wrote:
I upgraded my X2 setup - had no issues whatsoever which is good!

Since this is my first time upgrading X2, I'm not used to it, and the download page said I would have to enter my new product key, but it never prompted me to. Is that normal? I haven't noticed any issues, anyway.


The current version uses the same product key from version 2.14.

So unless you have upgraded from a very old version, Abyss Web Server X2 will validate your already present product key and it won't ask for one.
_________________
Follow @abyssws on Twitter
Subscribe to our newsletter
_________________
Forum Administrator
Aprelium - https://aprelium.com
Back to top View user's profile Send private message
jxxaxxy
-


Joined: 11 Nov 2010
Posts: 35

PostPosted: Thu Sep 16, 2021 10:38 pm    Post subject: Reply with quote

admin wrote:
jxxaxxy wrote:
I am having some weird behavior since the ugprade to 2.16.01 on Windows. Images and background images seem to load really slow. If I go back and the browser and go click on the link again to go to a phpbb forum page. It loads more of the banner and background each time.
Hopefully you can see an example going to www.pgsquad.com/pgforum/
I am also using google chrome as a browser.


We suggest that you go to your customer zone (if you're an X2 customer) or download again Abyss Web Server X1 to get revision 2.16.0.2 which should fix the issue you have noticed.


So far seems to be fixed. Thanks.
Back to top View user's profile Send private message
pigeonburger
-


Joined: 17 Sep 2020
Posts: 21

PostPosted: Thu Sep 16, 2021 11:19 pm    Post subject: Reply with quote

Quote:
The current version uses the same product key from version 2.14.

So unless you have upgraded from a very old version, Abyss Web Server X2 will validate your already present product key and it won't ask for one.


Ok, thank you I'll remember that for next time!

I also started having the same issue that jxxaxxy had in 2.16.01, but it seems to be fixed in the latest version so thank you for that!
_________________
Pigeonburger

Twitter: @pigeonburger
Website (hosted by Abyss X2): https://pigeonburger.xyz
Back to top View user's profile Send private message Visit poster's website
admin
Site Admin


Joined: 03 Mar 2002
Posts: 1160

PostPosted: Fri Sep 17, 2021 7:23 pm    Post subject: Reply with quote

pigeonburger,

You're welcome.
_________________
Follow @abyssws on Twitter
Subscribe to our newsletter
_________________
Forum Administrator
Aprelium - https://aprelium.com
Back to top View user's profile Send private message
R4Andrew
-


Joined: 21 Sep 2021
Posts: 1

PostPosted: Mon Oct 04, 2021 5:07 pm    Post subject: Reply with quote

so far everything looks ok after update but will monitor for a few days if any pops up.
_________________
Since 1984 Royal 4 Systems has been innovating and Customizing ERP Software Solutions. We have customers all around the world. See why companies of all sizes rely on our expertise and proven results.
Back to top View user's profile Send private message Visit poster's website AIM Address
Paulie
-


Joined: 20 Feb 2016
Posts: 9

PostPosted: Tue Oct 19, 2021 3:00 pm    Post subject: Reply with quote

Since upgrading to the 2.16.xx series we have constant problems, and yes 2.16.02 is the latest version running.
Sometimes there is a crash report generated and sometimes the server process is still running but connections are not accepted so it looks like the website is down.

When the server is restarted everything runs fine (latest ACME certificate is Sep.28,2021) but 3 or 4 days later the server once again either crashes or just stops taking connections.
Back to top View user's profile Send private message
tfh
-


Joined: 03 May 2020
Posts: 55
Location: Netherlands

PostPosted: Tue Oct 19, 2021 7:47 pm    Post subject: Reply with quote

Paulie wrote:
Since upgrading to the 2.16.xx series we have constant problems, and yes 2.16.02 is the latest version running.
Sometimes there is a crash report generated and sometimes the server process is still running but connections are not accepted so it looks like the website is down.

When the server is restarted everything runs fine (latest ACME certificate is Sep.28,2021) but 3 or 4 days later the server once again either crashes or just stops taking connections.

If you are running on Window, you might be facing the same problems as I am.
You can try to disable http2 support

* Open the console
* Click on the Server Configuration icon
* Click on the Parameters icon
* Press Edit next to "Advanced Parameters"
* Press Edit next to "HTTP/2 Parameters"
* Check Disabled
* Press OK
* Press OK
* Press OK
* Press Restart

The issue is being worked on.
_________________
https://www.arnauddeklerk.com
https://www.file-hunter.com
Back to top View user's profile Send private message Visit poster's website
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Aprelium Forum Index -> Announcements All times are GMT + 1 Hour
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB phpBB Group