Database problem /not saving

 
Post new topic   Reply to topic    Aprelium Forum Index -> Databases
View previous topic :: View next topic  
Author Message
wo3e
-


Joined: 28 Jul 2007
Posts: 13

PostPosted: Sun Jul 29, 2007 4:44 pm    Post subject: Database problem /not saving Reply with quote

Hello!

I install MySQL 5.0.45-win32 like the tutorial at http://www.abyssunderground.co.uk/tutorials-mysql4-1.php and it working good i can logoin from phpmyadmin and make db and stuff like that, but my problem is when someone singup on my site it dont save on the db i made. Dose anyone knew why?


Thanks for ur help :D
Back to top View user's profile Send private message
AbyssUnderground
-


Joined: 31 Dec 2004
Posts: 3855

PostPosted: Sun Jul 29, 2007 5:33 pm    Post subject: Reply with quote

What is the script you are using so we can identify the problem?
_________________
Andy (AbyssUnderground) (previously The Inquisitor)
www.abyssunderground.co.uk
Back to top View user's profile Send private message Visit poster's website
wo3e
-


Joined: 28 Jul 2007
Posts: 13

PostPosted: Sun Jul 29, 2007 5:48 pm    Post subject: Reply with quote

it is rayzz script http://www.rayzz.net/ ....
Back to top View user's profile Send private message
aprelium
-


Joined: 22 Mar 2002
Posts: 6800

PostPosted: Tue Jul 31, 2007 1:35 pm    Post subject: Reply with quote

wo3e wrote:
it is rayzz script http://www.rayzz.net/ ....


It is either a configuration issue with the script or a problem with the script. So check its configuration (does it have the right DB address/username/password). Otherwise, request help from its authors.
_________________
Support Team
Aprelium - http://www.aprelium.com
Back to top View user's profile Send private message Send e-mail
JBeast
-


Joined: 23 Oct 2007
Posts: 3

PostPosted: Tue Oct 23, 2007 5:22 pm    Post subject: possibly firewall issue Reply with quote

It does sound like your database configuration for rayzz needs to be setup correctly. If you've edited the config and it's still not working, make sure you didn't use your outward-facing IP address for the database. If this is the case the connections is probably blocked by your firewall. Don't punch a hole in your firewall to fix, just use the same address phpmyadmin is using in its config file. Since it works and all.

In either case, no setup or bad setup, the key to solving your problem will either be in the Abyss or mySql log files.
Back to top View user's profile Send private message
anjilinjones
-


Joined: 20 Sep 2008
Posts: 1

PostPosted: Sat Sep 20, 2008 6:02 am    Post subject: Reply with quote

As I understand it, the problem arises from the fact that mysqldump uses utf8 for character encoding while, more often than not, mysql tables default to latin1 character encoding. (If you were smart enough to manually set the character encoding to utf8, then youíll have no problems - everyone running mysql 4.0 or early will be using latin1 since it didnít support any other encodings.) So lets say we have a database named example_db with tables that have varchar and text columns.
-----------------------
jones

one time ads
Back to top View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Aprelium Forum Index -> Databases All times are GMT + 1 Hour
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB phpBB Group