Strange 403 error trying to open console

 
Post new topic   Reply to topic    Aprelium Forum Index -> General Questions
View previous topic :: View next topic  
Author Message
themrfreeze
-


Joined: 05 Jan 2012
Posts: 5

PostPosted: Tue Oct 14, 2014 3:47 pm    Post subject: Strange 403 error trying to open console Reply with quote

Hi all.

I have an Abyss x2 install running on a Mac Mini with OSX 10.6.8. Haven't had any problems at all with it (to speak of, anyway).

Now I want to update the server to OSX 10.8.5. I obtain another Mac Mini, install 10.8.5 on it, and use Migration Assistant to migrate my apps and user accounts from the old Mac to the new one.

In my test environment, Abyss (and the other migrated apps) launch fine. However, I cannot access the Abyss console via 'http://127.0.0.1:9999' on the new machine...Abyss keeps throwing up a 403 'Forbidden' error.

I have absolutely no idea why it's doing this. I can perform other functions using the loopback address without problem. The original copy of Abyss that was migrated to the new computer is definitely configured to allow access from the loopback address, and it works fine on the old computer.

As a test, I tried removing the existing Abyss install and doing a new install from scratch. Still get the 403 error.

Also tried deleting the Abyss preference file in the /Library folder of the account being used on the new Mac...no difference.

Firewalls are all turned off. Whether it's connected to my test environment network, or the computer is totally disconnected from any network, makes no difference.

Any ideas what might be causing this?
Back to top View user's profile Send private message
admin
Site Admin


Joined: 03 Mar 2002
Posts: 772

PostPosted: Fri Oct 17, 2014 4:38 pm    Post subject: Re: Strange 403 error trying to open console Reply with quote

themrfreeze,

Try using http://[::1]:9999 or http://localhost:9999 to access the console. Does it work?
_________________
Forum Administrator
Aprelium - http://www.aprelium.com
Back to top View user's profile Send private message
themrfreeze
-


Joined: 05 Jan 2012
Posts: 5

PostPosted: Tue Oct 21, 2014 2:43 pm    Post subject: Reply with quote

Hmmm, http://localhost:9999 works, but http://127.0.0.1:999 doesn't. Very strange, but thanks for the tip!
Back to top View user's profile Send private message
cenocre
-


Joined: 12 Mar 2007
Posts: 45

PostPosted: Tue Dec 06, 2016 11:08 pm    Post subject: Error 403 only on Mtn Lion on Mac Reply with quote

I have the same problem. Everything works on Snow Leopard, but get error 403 for the console and some web sites on Mountain Lion.

Did you ever resolve this?
Back to top View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Aprelium Forum Index -> General Questions All times are GMT + 1 Hour
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB phpBB Group